ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Jij hebt vast weleens je hand overgetrokken en die ingekleurd. Met dit proefje ga je next-level je hand overtrekken en inkleuren. Teken je hand in 3D! Goed nieuws: voor deze tekening heb je geen supergoeie tekenskills nodig. Dit kan iedereen!

Wat heb je nodig:

– Wit vel papier (A4 formaat)
– Potlood
– Gum
– Zwarte stift
– Gekleurde stiften in jouw favoriete kleuren

Teken je hand in 3D:

teken je hand in 3d

Je legt je hand op een wit vel papier en maakt met potlood een omtrek om je hand. Daarna trek je van links naar rechts een rechte lijn totdat je je het silhouet van je hand tegenkomt. Daar maak je een boogje tot de andere kant van je hand. Vanaf daar trek je de lijn weer rechtdoor naar de rechterkant van het vel papier. Eerst gebruik je alleen zwarte stift, daarna vul je de tussenstukjes op met gekleurde stift. Eindresultaat: jouw eigen hand in 3D!

Nep!

Je hebt de hand net zelf getekend, maar ook als jij naar jouw tekening kijkt, lijkt het net of de hand uit het papier komt. Dit is een optische illusie. De tekening houdt je voor de gek. Je denkt iets te zien wat er helemaal niet is!

Hersenopslag

Je hersens zijn een grote opslag. Als jij eenmaal hebt geleerd wat een hand is, dan weet jij elke keer als je een hand ziet: hé, dat is een hand. Met deze tekening hou je je hersenen voor de gek met de bogen die je in de hand tekende. Je hersenen gaan namelijk die grote opslag door om te ontdekken waar je naar kijkt. Jouw brein kent de hand als een platte tekening en als 3D-voorwerp. Jouw tekening lijkt het meest op dat laatste. Dus dat is wat je hersens denken te zien!

Deze tekenaar doet er nog een schepje bovenop, bij hem lijkt het wel of er iets boven zijn papier zweeft!