ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Al vanaf haar zesde is ze stemactrice. Gioia Parijs (13) sprak de stem in van kleine Dory in Finding Dory, van kleine Nala in The Lion King en ze speelt Zoë in De zomer van Zoë. Voor de film Zombies 2 kroop ze in de huid van de zombie Zoey. Deze film gaat vanavond in première op Disney Channel en mag jij niet missen. Maar hoe is het om de stem van een zombie in te spreken? Gioia vertelt het je zelf!

Q: Wie is Zoey?

A: “Zoey is een zombie! Ze is het zusje van de hoofdrolspeler Zed. Ze is superlief, maar heeft een heel grote mond. Ik vind het echt tof om haar tekst in te spreken, want ze is totaal anders dan ik ben.”

Q: Hoe heb je deze rol gekregen?

A: “Ik ben ervoor gevraagd. Deze film is van Disney, en daarvoor heb ik al eerder stemmen ingesproken. Soms moet je auditie doen voor een rol, maar dat hoefde ik bij deze film niet.”

Q: Hoe werkt dat eigenlijk: een stem inspreken?

A: “Je krijg eerst het stukje film te zien in het Engels en dan moet je de Nederlandse tekst inspreken. Dan weet je precies hoe de mond beweegt. De Nederlandse tekst heeft iemand anders geschreven. En als het nét niet lekker loopt, passen we de tekst iets aan zodat het precies goed loopt.”

Q: Is het heel moeilijk?

A: “Het is niet heel moeilijk, maar het wel intensief. Je moet op heel veel dingen tegelijk letten. Alles moet op het goede moment worden gezegd én op de goede manier. Je leert het door het superveel te doen en te oefenen.”

Q: Heb je trucjes om je stem anders te laten klinken?

A: “Het is acteren, maar dan alleen met je stem. Met je stem moet je de emoties goed over kunnen brengen en passend maken aan de bewegingen. Je moet je dus goed inleven in het karakter en in de situatie. Zo kan je je stem aanpassen aan de rol. Door goed te kijken hoe Zoey in de originele Engelse film doet en praat kon ik me goed in haar verplaatsen. ”

Q: Sta je alleen in een studio of neem je het tegelijk op met andere stemacteurs?

A: “Nee, je doet het helemaal alleen! Iedereen neemt apart zijn of haar stukje tekst op. Tijdens de opnames praat er dus niemand terug.”

Q: Waarom mag niemand deze film missen?

A: “Waar moet ik beginnen, er zijn zó veel redenen om deze film te kijken. Maar eigenlijk zeg ik liever: ontdek het zelf maar! Zet vanavond om 19.00 uur de televisie op Disney Channel.”

Waar gaat de film Zombies 2 over?

In ZOMBIES 2 zijn Zed en Addison terug op de school Seabrook High, waar ze na een heftig semester de school steeds meer tot een eenheid smeden! Maar als er een groep mysterieuze weerwolven arriveert, dreigt de vrede alsnog verstoord te worden. En er ontstaat een breuk in Zed en Addisons fonkelnieuwe romance. Is dat nog te herstellen? Kijk hier de trailer.

Mocht je het vanavond niet redden, dan heb je gelukkig nog een kans. Over twee weken, op vrijdag 13 november, is Zombies 2 nog een keer op televisie!