ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nagels, waar zijn die eigenlijk goed voor? In het nieuwste bewaarnummer leer je de functie van deze scherpe wapens. Ze beschermen de puntjes van je vingers en tenen.

Als je keihard je teen stoot, beschermen je nagels dit supergevoelige stukje huid. Dan vraag je je misschien af: hoe langer ze zijn, hoe meer bescherming? Sridhar Chilal liet de nagels aan zijn linkerhand 66 jaar lang groeien. Ze werden bijna twee meter lang!

Hij liet ze trouwens niet groeien om zijn vingers te beschermen. Ooit zei een leraar dat Sridhar nooit zou leren om goed voor iets te zorgen. Hij bewees wel degelijk goed voor iets te kunnen zorgen, namelijk zijn nagels! En dat 66 jaar lang…

Na 66 jaar is hij van zijn lange klauwen verlost, alle vijf zijn nagels zijn afgeslepen. De afgeslepen nagels kun je bekijken in een museum in New York. Dit museum staat vol met rare dingen, zoals een 3,5 meter hoge gorilla gemaakt van gerecyclede autobanden en een muur met 70.000 postzegels.

Bekijk het wereldrecord van Sridhar in deze video.

langste nagels

Wat is een nagel eigenlijk?

Een nagel groeit uit je huid en je kunt er flink mee krabben. Maar waarvan is-ie eigenlijk gemaakt? Je nagel is gemaakt van keratine. Dat is hetzelfde materiaal als waar de hoorn van een neushoorn van is gemaakt, maar het zit ook in je haar. Je nagel bestaat uit allemaal dode celletjes die weggeduwd worden door de groei van nieuwe celletjes. Daarom groeit-ie!

Wist je trouwens dat je teennagels minder snel groeien dan die aan je vingers? De doorbloeding in je vingers is beter dan je tenen, dus de cellen kunnen sneller groeien. En, de nagels op je tenen zijn vaak dikker dan die aan je vingers, waardoor het langer duurt om ze te maken.

Benieuwd naar andere bizarre records? Wat dacht je van slapen in een caravan van LEGO?! Lees het hier!