Hoera! Elk jaar krijgen abonnees twee bewaarnummers en deze maand is het weer zover. In deze superspeciale editie gaat Breinstein op reis door het lijf van Joost. Die heeft namelijk ergens pijn. De eigenwijze professor gaat op onderzoek uit. Maarre… zou hij vinden waar Joost last van heeft?

Brein

Breinstein start het onderzoek in Joost z’n hoofd. Hij onderzoekt zijn oren, ogen en het puntje van zijn neus. En wat speelt er zich allemaal af in de hersenen? In Vet Vreemd krijg je 14 vet vreemde feitjes over de hersenen voorgeschoteld! Train je brein met de moeilijke puzzels in dit nummer.

Organenpuzzel

Weet jij waar je milt in je lijf verstopt zit en wat deze superheld doet? In de supergrote organenpuzzel is het jouw taak Joost z’n organen weer op de goede plek in z’n buik te stoppen. Als alles weer op zijn plek ligt, kan Breinstein weer verder reizen. Via de maag komt hij terecht in Joost z’n dikke darm. Een enorme drol blokkeert de weg. Help Breinstein de weg in het drolhof te vinden!

Joost

Breinstein laat Joost niet graag uitpraten, maar toch komt ook Joost gewoon aan het woord in dit bewaarnummer. Hij beantwoordt maar liefst 9 lezersvragen over het lichaam. Zo weet hij het antwoord op vragen als ‘Wat is de sterkste spier in je lichaam?’, ‘Zie je zwart-wit als je kleurenblind bent?’ enne… ‘Wanneer krijg je eigenlijk haar bij je piemel?”. Superinteressant!

Exosekelet

En als je eigen lijf niet meer in staat is om optimaal te werken. Dan bestaan er gelukkig handige hulpjes. Op de Universiteit in Delft zijn ze namelijk druk bezig met het bouwen van het beste exoskelet ter wereld! Project MARCH helpt mensen die niet meer kunnen lopen door bijvoorbeeld een ongeluk. Hoe cool is dat?!

Waar heeft Joost pijn?

Als je het bewaarnummer uitgelezen hebt, is de grote vraag: ‘Welk lichaamsdeel van Joost doet pijn?’. Ja, dat had Joost natuurlijk ook meteen kunnen zeggen, maar Breinstein gaf hem niet de kans om uit te praten. Gelukkig heb jij het raadsel op kunnen lossen!

Pssst… In de winkel is de Zo Zit Dat: Reis door je lijf niet te koop. De plusnummers zijn niet digitaal te lezen. Alleen abonnees krijgen dit speciale nummer thuisgestuurd. Abonnement scoren? Ga naar deze website