ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Kijk jij weleens achterom als je een grote boodschap hebt achtergelaten in de wc? Of is jouw drol het riool al ingedoken zonder dat je hem hebt kunnen aanschouwen? In dit artikel kom je meer te weten over zeven drol-soorten én wat die zeggen over jouw gezondheid!

1. Clean keutel

De keiharde keutels zien eruit als dropjes. Maar zo leuk als ze eruit zien, waren ze niet om eruit te persen. Au! Grote kans dat er na deze lading keutels geen spoortje kak op je toiletpapier te vinden is. Daarom heet deze drolsoort ook wel de ‘clean’ keutel. Clean betekent schoon in het Engels. Goed drinken dan wordt jouw volgende drol vast een stuk zachter.

2. Stuiterstront

Bij deze drol lijken de poepdropjes aan elkaar geplakt te zitten. Deze droge, harde brij is ook lastig uit te poepen. Hij is zo hard dat je bang bent dat-ie weer terug je kont in stuitert als die in de pot valt. Stuiterstront noemen ze hem ook wel. Zo nu en dan deze brokkelig kak kan geen kwaad, maar ook deze moet na een tijdje veranderen in bijvoorbeeld de volgende soort…

3. Publiekslieveling

Een van de publiekslievelingen, en dat is niet voor niets. Hij ziet eruit als een maiskolf, beetje zacht en bobbelig. Hij doet geen pijn, en je blijft vaak vrij schoon nadat je met deze drol hebt afgerekend. Hiermee is poepen een eitje!

4. De ultieme winnaarsdrol

De absolute winnaar onder de poepen is deze spekgladde drol. Hij is snel, want niks houdt ‘m tegen. Hij glijdt onderwater, dobbert nog even en zakt daarna tevreden naar beneden. Dat hij nog even blijft drijven, komt doordat alle voedingsstoffen goed zijn verteerd. De darmbacteriën die erin zitten, doen hun werk perfect. Ren, als je zo’n drol voelt aankomen, ook eens naar een wc waarin-ie kan blijven liggen. Zo kun je trots kijken naar het bewijs dat jouw darmen gezond zijn.

5. Plakpoep

Deze klodders schieten met hoge snelheid de plee in. De klodders zijn niet uit de pot te krijgen! Een remspoor is onvermijdelijk. Plakpoep is de juiste benaming. Deze poep is zachter dan normaal, maar krijgt nog nét een voldoende. Eet iets meer vezels en ga de volgende keer weer voor een betere score!

6. Kontkots

Een zachte brij met harde stukjes erdoor. De bijnaam voor deze poep is kontkots, anderen noemen ‘m pindakaaspoep. De harde stukjes zijn onverteerd voedsel en dat is niet zo’n goed teken. Het betekent dat jouw darmen niet alle energie uit je eten konden halen. Na deze brij is het hopen op een hardere drol de volgende keer…

7. Spetterpoep

Dit is geen pretje. Grote kans dat jij iets hebt gegeten waar je lichaam héél snel vanaf wil. Met hoge snelheid spuit deze jus dan ook uit je darmen. Niks toepasselijker dan de naam spetterpoep: jouw kont, de wc, alles zit onder de poepspetters na jouw bezoekje. Als je lichaam alle viezigheid kwijt is, kan het weer rustig verder met belangrijkere dingen. Ervoor zorgen dat de volgende poep weer beter wordt bijvoorbeeld.

Hou je drollen goed in de gaten, want ze zeggen dus iets over jouw gezondheid. Op de PoepPoster zie je de zeven poepsoorten mét plaatjes. Ook de kleur van jouw drol kan je namelijk wat duidelijk maken. Check de poster hier!

Weet jij waarom een geit keutels kakt en een koe een vlaai op de grond laat kletteren? Lees het hier!