ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eind van de zomervakantie is in zicht! Genoeg gehad van alle kaartspellen met vrienden en familie? Dan is het nu tijd voor een next-level kaartspel: kaartgooien! Huh, wat is dat? Meesterkaartgooier Rick Smith junior laat je dit zinderende spelletje zien.

Spinnen

Speelkaarten zijn superlicht en als je ze gooit, dwarrelen ze richting de grond. Maar in de video gaan de kaarten dwars door fruit heen, hoe dan? Alleen met de juiste techniek kun je een kaart keihard gooien. Het belangrijkste is dat je de kaart laat spinnen. Zo draait-ie door de lucht richting zijn doel. De kaart snijdt zich door de lucht en heeft zo weinig last van de luchtweerstand.

Paper cut

Dat papier scherp kan zijn, heb je misschien al eens gevoeld. Een snee in je vinger door papier doet superveel pijn. Zo een sneetje wordt ook wel een paper cut genoemd. Papier snijdt makkelijk door het dunne gevoelige huidje in je vinger. Doordat de kaarten superdun zijn en met hoge snelheid worden gegooid, veranderen ze in messen! Hak, dwars door die komkommer!

Levende legende

Een legende op het gebied van kaartgooien is de Amerikaan Rick Smith junior. Hij gooide in 2002 een kaart 65 meter ver en verbrak daarmee het record. Diezelfde worp was ook de snelste! De kaart vloog met bijna 150 kilometer per uur door de lucht. Dat is sneller dan auto’s rijden op de snelweg! Rick Smith jr. heeft nóg meer records op zijn naam staan. Niemand gooide een kaart hoger dan zijn record van 21 meter! Het laatste record op zijn naam is het grootste aantal kaarten in één doel: maar liefst 46 kaarten zonder eentje te missen.

Kaart als wapen

In de video zie je Rick Smith jr. kaarten werpen alsof het niks is. Met kaarten hakt hij van alles in mootjes. Een speelkaart lijkt wel een wapen! Kun je iemand vermoorden met kaartgooien? Het televisieprogramma MythBusters testte hoe gevaarlijk kaartgooien kan zijn. Met hun zelfgemaakte kaartmachine gooiden ze met 150 kilometer per uur op een slachtoffer. Die kwam er gelukkig goed van af. Door de kaart kreeg hij alleen een paper cut. Een kleine verwonding kan dus, maar vermoorden is geen optie!

 

 

 

 

 

 

 

Enne… Wel het filmpje afkijken! Rick gooit echt niet altijd in één keer raak. Kijk hoe hij hard hij de andere mannen soms raakt. Au!

Wil jij ook indruk maken op je vrienden en familie, probeer dan deze te gekke proefjes!