ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

1… 2… 3… Wie niet weg is, is gezien! Dacht je dat jij een goeie verstopplek had gevonden? Kijk dan maar eens naar deze vijf meesters in verstoppertje.

Zij pakken het spelletje wel heel serieus aan, en dat is niet voor niets! Zij verstoppen zich niet voor een spelletje, maar om niet op te vallen voor vijanden of juist om dichterbij hun hapje te kunnen komen. Kan jij ze vinden?

De bladstaartgekko

bladstaartgekko

Deze bomenklimmer heeft dezelfde kleur als de schors. Bladstaargekko’s zijn hagedissen. Dit beestje heeft nog veel meer trucjes om niet op te vallen. Zo heeft hij een plat lichaam dat van geen enkele kant zichtbaar is. En wordt hij tóch gevonden? Dan verandert hij snel van houding en kleur. Vijanden schrikken van deze metamorfose en druipen weer af. De kans dat jij ze niet zo snel tegenkomt is niet alleen omdat ze zich goed kunnen verstoppen. De bladstaargekko’s leven alleen op Madagaskar!

De bladafvalpad

bladafvalpad

En? Hoelang duurde het voor je deze bladafvalpad zag zitten? Tussen de bladeren op de grond is hij bijna niet te zien. Geen wonder, dit dier heeft zowel de kleuren als de vorm van een blad! Wordt hij toch betrapt, dan scheidt hij gif uit om zich te beschermen. Ook deze giftige pad zul jij tussen de bladeren in de tuin niet vinden, want hij leeft in de Amazone.

De bosuil

Bosuil

Dit dier hoor je wel, maar je ziet hem niet! De bosuil is de meest voorkomende uilensoort in Europa. Overdag schuilt hij hoog in de bomen en ’s nachts gaat hij op jacht naar muizen! Dit camouflage-wonder verstopt zich niet voor zijn vijanden, maar voor zijn prooien! Onopvallend verrast hij zijn prooien met een aanval.

De orchidee-bidsprinkhaan

orchidee-bidsprinkhaan

Je kent vast de groene sprinkhaan die onopvallend door het gras springt. Nou ja, onopvallend… Een groene sprinkhaan is niet heel goed in verstoppertje, want iedereen komt hem weleens tegen! Zijn familielid uit Azië heeft een betere tactiek: vermommen. De poten van een orchidee-bidsprinkhaan hebben de kleur en vorm van een orchidee. Vlinders die nectar uit de bloem komen slurpen, eindigen tussen de kaken van deze slimmerd!

De voelsprietvis

Voelsprietvis

Heb jij de nieuwste Zo Zit Dat gelezen? Dan ken jij dit wrattenmonster al! Deze vis valt niet op tussen het koraal in de zee. Hij misleidt zijn prooien met zijn camouflage. Dit monster heeft supersnelle reflexen. In minder dan een seconde krijgen zij hun prooi te pakken!

Meer weten over bizarre beesten? Scoor dan snel de nieuwste Zo Zit Dat! 

Geen zin in verstoppertje, maar wil je wel buitenspelen? Ontdek hier 8 toffe spelletjes voor buiten!