ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zet je fiets op slot en parkeer hem het liefst op een plek waar veel mensen zijn. Met deze twee tips maak je het fietsendieven moeilijker jouw fiets te stelen. Bijna iedereen doet dit, maar toch verdwijnen er elk jaar honderdduizenden fietsen! Hoe maak jij het een dief lastiger? Met dit fietsslot met superkrachten wordt het een makkie!

Diamant

Britse en Duitse uitvinders hebben hun vondst nog maar nét met de wereld gedeeld. Ze hebben een materiaal gemaakt waar niks of niemand doorheen kan zagen! De naam van het materiaal is Proteus. Die brutale fietsendief kan het dus wel vergeten. Het materiaal is te vergelijken met diamant, maar dan een stuk goedkoper en lichter. Van Proteus kunnen ook veiligheidsdeuren of veiligheidskleding gemaakt worden. Superhandig!

Grapefruit

Inspiratie voor dit supersterke materiaal haalden de uitvinders uit grapefruits en de schelp van weekdieren. De buitenste laag van het materiaal is aluminium en binnenin zitten bolletjes keramiek. Een zaag kan door het aluminium, maar niet door de bolletjes. Het zagen maakt het keramiek alleen maar sterker! De zaag wordt bot en jouw fietsslot blijft heel. Yes!

Stinkdierslot

In 2016 bestond dit supersterke materiaal nog niet en zochten Daniel Idzkowski en Yves Perrenoud een andere oplossing. Een dief die hun slot doorzaagt, krijgt vast en zeker veel spijt! Bij het doorzagen komt er namelijk een chemische goedje vrij waar de dief supermisselijk van wordt. Zelfs een gasmasker kan er niet tegenop! De maaginhoud van de dief zal naar boven komen en ook zijn kleren kunnen direct de prullenbak in door de intense geur! Niet voor niets gaven zij hun slot de naam Skunk Lock, wat ‘stinkdierslot’ betekent in het Nederlands.

Het materiaal Proteus wordt nog niet verkocht en het stinkdierslot lijkt niet (meer) te koop in Nederland. Dus voorlopig moet jij het nog even doen met de fietssloten die je al hebt. Lees hier vijf feitjes over fietsdiefstallen!