ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Vogels halen álles uit de kast om indruk te maken op hun soortgenoten. Van dabben tot het bouwen van een compleet kunstwerk. Bekijk hier vijf fantastische vogel-versiertrucs!

1. De Kraanvogeltjesdans

Kraanvogels zijn grote grijsblauwe volgens met lange poten en een lange nek. Om de vrouwtjes te verleiden gooien de mannetjes al hun charmes in de strijd. Tijdens hun versiersessie swingen ze de pan uit! De mannetjes maken de gekste sprongen, tot wel meters hoog. Wat een talent!

2. De dab

De veren van een Victoria’s geweervogel zijn zwarter dan zwart. Tot hij een vrouwtje vindt waar hij graag mee wil paren. Dan beweegt hij zijn vleugels steeds op een andere manier richting de zon. Zo krijgen zijn veren alle kleuren van de regenboog. Enne… weetje dat deze hippe vogel een echte trendsetter is? Hij deed de dab al voordat jij ervan had gehoord! Bekijk hier hoe dat eruitziet:

3. Bouwen maar!

De prieelvogeltje laat het dansen aan anderen over. Je kunt niet alles hebben! Wat dit vogeltje wel heel goed kan, is bouwen. Het mannetje bouwt een kleurrijk huisje van takjes, blaadjes en alle glimmende en kleurrijke voorwerpen die hij kan vinden. Aan dit huisje heeft het vogeltje zijn naam te danken, het lijkt op een prieeltje. Hoe groter, hoe beter! Uit onderzoek blijkt dat vrouwtjes het best te verleiden zijn met grote prieeltjes.

4. Luider dan een rockconcert

De witte klokvogel is slechts 30 centimeter groot, maar is in 2019 uitgeroepen tot de luidste vogel ooit! Deze kleine herrieschopper kan geluid van 125 decibel produceren. Je kunt beter op de eerste rij van een rockconcert staan, want dat geluid is minder hard. Wow! Het vrouwelijke klokvogeltje valt voor het mannetje dat het meeste geluid maakt.

5. Cadeautjes

De ijsvogel denkt verder dan zijn snavel lang is. Deze vogel laat zich alleen verleiden door een mannetje dat laat zien dat hij goed kan jagen. Zo weet zij dat er later altijd een lekker maaltje voor haar klaar zal staan. Thuiskomen met een cadeautje wordt door deze vogel zeer op prijs gesteld. Het liefst iets lekkers, een visje bijvoorbeeld. Neemt een vrouwtje het cadeautje aan? Dan is zij verleid!

Wil je zien hoe het bouwwerk van een prieelvogeltje eruit ziet? Kijk dan deze video!

Benieuwd hoe het is om een vogel te zijn? Deze man vliegt al 20 jaar met vogels mee!