ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Het antwoord op de Breinbreker uit Verboden te vervelen in Zo Zit Dat 6? Dat ontdek je hier! 

Het dilemma

Joost heeft een vos, een konijn en een wortel. Hij moet een rivier oversteken met de twee dieren en de wortel. Er is een kleine roeiboot waarin hij maar een ding tegelijk kan meenemen. Maar als de vos en het konijn alleen worden gelaten, eet de vos het konijn op. Als het konijn en de wortel alleen worden gelaten, eet het konijn de wortel op. Hoe kan Joost de rivier oversteken met de twee dieren en de wortel?
Check Zozitdat.nl voor de oplossing!

De oplossing

Er zijn twee oplossingen:
1. Eerst neem Joost het konijn mee. Hij laat de vos en wortel achter. Dan gaat hij weer terug en neemt de vos mee naar de overkant. Daar aangekomen, neemt hij het konijn weer mee terug. Daarna brengt hij de wortel over. Hij gaat dan nog een keer terug (en laat de vos en wortel achter) en neemt het konijn mee.
2. Eerst neem Joost het konijn mee. Hij laat de vos en wortel achter. Dan gaat hij weer terug en neemt de wortel mee naar de overkant. Daar aangekomen, neemt hij het konijn weer mee terug. Daarna brengt hij de vos over. Hij gaat dan nog een keer terug (en laat de vos en wortel achter) en neemt het konijn mee.