ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Danspartner nodig? Daarvoor hoef je geen mensen te roepen. Met dit proefje vliegt de rijst je straks om de oren!

Dit heb je nodig:

– plastic folie
– 1 elastiekje
– 1 klein plastic schaaltje
– 1 pan
– 1 pollepel
– rijstkorrels

Hoe laat ik rijst swingen?

Stap 1: Span folie over het schaaltje en zet ’t vast met het elastiekje.
Stap 2: Leg wat rijst op de folie. Let op: niet teveel anders wordt het te zwaar en zie je het niet goed springen zometeen.
Stap 3: Houd de pan schuin boven het schaaltje. Zorg ervoor dat de bovenkant van de pan richting het schaaltje wijst. Houd ‘m dicht bij het schaaltje en sla hard met de pollepel tegen de bodem. Probeer nu maar eens de vliegende rijstkorrels te ontwijken!

Hoe kan dat?

Door te slaan, ontstaat er geluid. Geluid bestaat uit onzichtbare geluidsgolven. Dit zijn trillingen in de lucht. Deze trillingen laten het folie bewegen. De rijst is niet zwaar, dus de korrels worden de lucht ingeslingerd! Je kan het ook proberen door naast het schaaltje keiharde muziek aan te zetten. Vooral muziek met een diepe bas werkt erg goed. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Check deze video waarin de rijstkorrels meeswingen op de beat!

Meer grappige proefjes? Klik snel hier!