Elke minuut gaat er ongeveer een vrachtlading aan plastic onze oceanen in. Elke minuut! In het water drijft het plastic rond in steeds kleinere stukjes en maakt het dieren en koraal ziek. Niet oké, toch?!

Dat vindt Dopper ook! Je kent Dopper vast wel van die supercoole waterflessen. Die gooi je niet weg, maar gebruik je steeds opnieuw. Zodat je nooit meer een wegwerpflesje water hoeft te kopen. Vet handig én goed! Want zo komen er geen nieuwe wegwerpflesjes in zee.

Zo Zit Dat-lezers: kom in actie!

Voor al die plastic troep in zee zoekt Dopper een superslimme oplossing. Nou, laat dat maar aan de lezers van Zo Zit Dat over! Gebruik jouw briljante brein en doe mee aan de Dopper Changemaker Challenge Junior. Tijdens deze ontwerpwedstrijd ontwerp en bouw jij een oplossing voor het plastic probleem, gewoon vanuit huis! Dat mag je alleen doen. Of met één of twee vrienden.

Ga jij de challenge aan?

Top! Je neemt het op tegen kinderen uit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Nepal en Duitsland. Nadat je je hebt ingeschreven, download je allerlei toffe materialen om jouw idee uit te werken. Staat jouw oplossing op papier? Upload jouw idee en wie weet sta jij daarna in de finale! Als jouw idee wordt uitgekozen, mag je het ombouwen tot een 3D-prototype en het presenteren aan een échte jury op een vette locatie. En niemand minder dan Rutger Vink zit in de jury! Juist, daar wil je aan meedoen, dus!

Klik hier om je op te geven en de challenge aan te gaan!