ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Elke minuut gaat er ongeveer een vrachtlading aan plastic onze oceanen in. Elke minuut! In het water drijft het plastic rond in steeds kleinere stukjes en maakt het dieren en koraal ziek. Niet oké, toch?! Dopper vindt dat ook!

Je kent Dopper vast wel van die supercoole waterflessen. Die gooi je niet weg, maar gebruik je steeds opnieuw. Zodat je nooit meer een wegwerpflesje water hoeft te kopen. Vet handig én goed! Want zo komen er geen nieuwe wegwerpflesjes in zee. Dit zorgt ervoor dat oceanen en zeeën minder vuil worden en de zeedieren blijven hierdoor een stukje veiliger. Toch moet er nog meer gebeuren.

Zo Zit Dat-lezers: kom in actie!

Voor al die plastic troep in zee zoekt Dopper een superslimme oplossing. Nou, laat dat maar aan de lezers van Zo Zit Dat over! Gebruik jouw briljante brein en doe mee aan de Dopper Changemaker Challenge Junior. Tijdens deze ontwerpwedstrijd ontwerp en bouw jij een oplossing voor het plastic probleem, gewoon vanuit huis! Dat mag je alleen doen. Of met één of twee vrienden.

Ga jij de Dopper challenge aan?

Top! Je neemt het op tegen kinderen uit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Nepal en Duitsland. Nadat je je hebt ingeschreven, download je allerlei toffe materialen om jouw idee uit te werken. Staat jouw oplossing op papier? Upload jouw idee en wie weet sta jij daarna in de finale! Als jouw idee wordt uitgekozen, mag je het ombouwen tot een 3D-prototype en het presenteren aan een échte jury op een vette locatie. En niemand minder dan Rutger Vink zit in de jury! Juist, daar wil je aan meedoen, dus!

Klik hier om je op te geven en de challenge aan te gaan!

Check hieronder hoe Rutger Vink een dag lang zonder plastic te leven. Dat is niet zo makkelijk als je denkt.

Psst! Wil je nog een handje helpen? Leer dan hier hoe je je plastic verpakking van Zo Zit Dat kan recyclen!