Met dit proefje vliegen de rijstkorrels je straks om de oren!

Dit heb je nodig:

– plastic folie
– 1 elastiekje
– 1 klein plastic schaaltje
– 1 pan
– 1 pollepel
– rijstkorrels

Wat moet je doen?

Stap 1: Span folie over het schaaltje en zet ’t vast met het elastiekje.
Stap 2: Leg wat rijst op de folie.
Stap 3: Houd de pan schuin boven het schaaltje. Zorg ervoor dat de bovenkant van de pan richting het schaaltje wijst. Houd ‘m dicht bij het schaaltje en sla hard met de pollepel tegen de bodem. Probeer nu maar eens de vliegende rijstkorrels te ontwijken!

Hoe kan dat?

Door te slaan, ontstaat er geluid. Geluid bestaat uit onzichtbare geluidsgolven. Dit zijn trillingen in de lucht. Deze trillingen laten het folie bewegen. De rijst is niet zwaar, dus de korrels worden de lucht ingeslingerd!

Meer grappige proefjes? Klik snel hier!