ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lekker, zo’n grote sappige, rode, vierkante watermeloen. Maarre… watermeloenen zijn toch rond?!

De meeste watermeloenen zijn inderdaad rond, maar het stadje Zentsūji-shi in Japan kwam met een leuk trucje. Daar stoppen ze kleine meloenen in een vierkante vorm. Daarna wordt de meloen vijf keer per dag gecheckt en gedraaid. Als de vierkante meloen achttien centimeter breed is, wordt hij geoogst. En tadáá: een vierkante watermeloen!

Behoorlijk duur…

Heel goedkoop zijn de vierkante vruchten niet. Je betaalt wel 300 euro voor een exemplaar! En heel lekker? Mwah, dat zijn ze óók niet, want de vruchten zijn nog niet lekker rijp. En tóch kopen de Japanners de meloenen, want zeg zelf… cool zijn ze wel!