ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

De Stille Oceaan ligt tussen Azië, Australië, Noord- en Zuid-Amerika en de Zuidelijke Oceaan. Wie weleens heeft geluisterd naar de golven, weet dat die behoorlijk kunnen brullen. Hoe komt de zee eigenlijk aan z’n naam?

Vredige oceaan

Eigenlijk heeft de grootste zee ter wereld verschillende namen! Hij wordt ook wel Grote Oceaan of Stille Zuidzee genoemd. In het Engels heet-ie ‘Pacific Ocean’, wat ‘vredige oceaan’ betekent. Het kan soms flink stormen op zee, dus vredig is de Stille Oceaan nou niet bepaald.

Gewoon geluk

Toch vond Ferdinand Magellaan de oceaan in 1520 erg kalmpjes. Ferdinand was aanvoerder van de eerste zeilreis rond de wereld. Hij voer als eerste Europeaan over de Stille Oceaan. Omdat de stoere zeebonk tijdens z’n reis geen storm meemaakte, noemde hij de zee ‘Mare Pacífico’. Stiekem heeft Ferdinand gewoon geluk gehad met het weer!

Wist je trouwens dat de Stille Oceaan een kerkhof is voor afgedankte satellieten? Lees hier meer over!