ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Twee zeilers uit Australië schrokken zich een hoedje! Tijdens een zeiltocht door de Stille Oceaan ontdekten ze een gigantische, grijze steenmassa. Het tweetal voer erdoorheen en filmde het verschijnsel. 

Puimsteen

De steenmassa is een grote verzameling puimsteen. Dat is een steensoort die ontstaat als een vulkaan onder water uitbarst en er lava in het water komt. Puimsteen drijft op het water doordat het licht is en er veel gaatjes met lucht in zitten.

20.000 voetbalvelden

Door de stroming drijven de steentjes bij elkaar. Het zooitje is meer dan 20.000 voetbalvelden groot! Het reusachtige veld drijft langzaam naar het grootste koraalrif ter wereld: het Great Barrier Reef in Australië. En dat is geweldig nieuws!

Meeliften

In de gaatjes van de steentjes leven namelijk allemaal diertjes, planten en bacteriën. Die kunnen in het rif terechtkomen door met de grijze massa mee te liften! Onderzoekers verwachten uiteindelijk dat de steentjes na zeven maanden aanspoelen aan de kust van Australië.