ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

De meest opvallende gewoonte op een Nederlandse verjaardag? In een kringetje zitten! Misschien vind jij dit héél normaal, maar buitenlanders kijken er een beetje vreemd van op… Lees hier wat de gekste verjaardagstradities zijn in andere landen.

Overlevingsfeestje

Het eerste verjaardagsfeestje van een kleintje wordt in Noord-Korea al na honderd dagen gevierd. Vroeger werd een baby vaak niet ouder! Er was namelijk veel kindersterfte. Na honderd dagen zou het grootste gevaar voorbij zijn. Reden voor een feestje! Tijdens het festijn wordt er een rijsttaart uitgedeeld. Als minimaal honderd gasten een stukje eten, brengt dit geluk!

Met je neus in de boter

Je kunt maar beter uit de buurt blijven van familieleden en vrienden als je jouw verjaardag in Canada viert. Een oude traditie vertelt dat de jarige boter op z’n neus krijgt gesmeerd. Zo is het feestvarken te glibberig voor ongeluk of negativiteit. En als je nog meer pech hebt, krijg je billenkoek. Dat geven ze in sommige delen van Canada voor meer geluk!

Vlijmscherpe wedstrijd

In Jamaica worden twee messen in de verjaardagstaart gestoken. De jarige pakt het ene mes, zijn of haar vriend(in) het andere. Er wordt afgeteld van vijf naar één, en bij één mag je beginnen met snijden. De bedoeling is dat degene die jarig is wint door als eerste de taart door te snijden!

Nog meer vreemde tradities…

  • In Denemarken hangt de Deense vlag buiten als iemand jarig is.
  • In Australië eet je ‘fairy bread’ op een verjaardag. Dat is een sneetje brood met extra veel boter en discodip!
  • In veel landen zoals Rusland, Hongarije en Argentinië wordt er aan je oorlel getrokken als je een jaartje ouder bent.
  • In Venezuela gooien ze taart in het gezicht van de jarige!
  • In Israël word je op je verjaardag met stoel en al opgetild.