ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Chocolade is niet voor de poes… eh, hond. Misschien is het handig om de zoete lekkernij uit de buurt van jouw trouwe viervoeter te houden. Ontdek hier waarom!

Giftig stofje

De boosdoener is het stofje theobromine. Het goedje zorgt ervoor dat je vrolijk wordt en meer energie krijgt. Dat gevoel duurt maar voor even, omdat je lichaam het stofje snel afbreekt. Helaas telt dit niet voor jouw keffer: een hondenlijf kan die stofjes niet zo vlug laten verdwijnen. Hierdoor stapelen de giftige stoffen zich op in het lichaam van het beestje.

Pure chocolade

Het hangt van de soort chocolade af hoe ziek een hond ervan wordt. Hoe donkerder de chocolade, hoe meer theobromine erin zit. Pure chocolade is dus het meest giftig. Als je huisdier er te veel van snoept, is dat na een paar uur te merken. Het dier rent dan vaak naar de drinkbak en kan diarree krijgen. Ook kan-ie zenuwachtig en misselijk worden.

Kotsen

Als je merkt dat jouw hond een hapje heeft gehad, moet je ervoor zorgen dat hij alle chocolade eruit kotst. Als je zéker weet dat hij te veel van jouw chocoladereep heeft gesmuld, kun je hem het beste naar de dierenarts brengen. Wil je jouw hond verwennen? Geef ‘m dan maar gewoon een lekker botje!