ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Op een warme zomerdag kan een heerlijk koud raketje natuurlijk niet ontbreken. Toch? Maar hoe wordt een waterijsje eigenlijk gemaakt?

Een raketijsje heeft drie kleuren, dus ook drie soorten siroop én drie soorten smaken. Geel is ananas, oranje is sinaasappel en rood is aarbei. Hmm! Om ’t ijsje in de juiste vorm te krijgen, is een mal (metalen vorm) nodig. Deze mal is -18 graden Celsius. Brrr! In de mal wordt eerst de rode siroop gegoten. Door de koude temperatuur, verandert de siroop gigasnel in ijs. Daarna wordt op de rode bevroren laag ijs, de oranje siroop gegoten en daarna de gele siroop. Ten slotte stopt een robot-arm het stokje erbij! Doordat de temperatuur daarna opeens naar 8 graden Celsius gaat, schikt het ijs zich een hoedje. Hierdoor laat-ie zichzelf los uit de mal: het ijsje is klaar om opgegeten te worden!

Zelf waterijs maken doe je zo!

Dit heb je nodig:
-IJsvormpjes
-Limonadesiroop
-Water

Stap 1: Giet een beetje limonadesiroop in de ijsvormpjes.
Stap 2: Vul het vormpje verder met water.
Stap 3: Zet de ijsvormpjes in de vriezer.
Stap 4: Wacht ongeveer twee uur.
Stap 5: Oplikken maar! Eet smakelijk.