ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Oh nee, een muggenbeet op je been. En op je arm! En… wacht eens even, is dat een bult op je voet? Een mug heeft je vannacht flink te pakken genomen… en dat terwijl je broertje niet één keer is gestoken. Hoe komt dat toch?

Perfect geurtje

Wist je dat muggen niet op licht afkomen? Ze komen vooral af op geur, warmte en koolstofdioxide! Iedereen heeft een unieke geur. Die geur is deels genetisch bepaald maar wordt ook bepaald door wat je eet. Een mug kan een bepaalde geur al vanaf zeventig meter afstand ruiken! Als je pech hebt heeft jou lichaam het perfecte geurtje voor een mug.

Fan van zweet

Sommige factoren hebben invloed op hoe lekker muggen je geur vinden. Zo geniet het insectje van zweet. Ben je een sporter of heb je het ’s nachts erg warm? Dan ben je dus vaker de pineut! Alcohol zorgt er ook voor dat muggen je sneller te pakken nemen. En ten slotte stoten zwangere vrouwen en grote mensen meer geur, warmte en koolstofdioxide uit, waardoor ze vaker worden gestoken!

Handige tip

Wil jij niet gestoken worden? Zorg dan dat je kleiner, kouder en minder warm bent dan je broertje en wie weet zzz…zoemen de muggen jou dan een nachtje voorbij!