ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Stel, je kunt altijd zien wat er achter je gebeurd… uilen kunnen dat! Zij kunnen namelijk hun kop heel ver draaien. Mensen kunnen negentig graden naar rechts en negentig graden naar links draaien. Uilen kunnen hun nek 270 graden draaien! Handig, hé?

Het geheim

Mensen hebben oogspieren, die zorgen ervoor dat onze ogen alle kanten op kunnen bewegen. De ogen van een uil kijken altijd recht vooruit, omdat er in hun schedel geen ruimte is voor spieren. Om alles goed in de gaten te houden moeten ze hun hoofd meedraaien! Het geheim zit hem in de nek van de uil. Mensen hebben zeven nekwervels en een uil heeft er veertien.Wow!

Ontdek meer tijdens het Zo Zit Dat kamp

Wist je dat uilen zo stil vliegen dat je ze niet eens langs hoort komen?​ Tijdens het Zo Zit Dat kamp leer je alles over verschillende roofvogels! Ook krijg je tijdens het kamp survivaltraining, doe je explosieve proefjes, bouw je hutten en nog veel meer! Ga voor meer info over het Zo Zit Dat kamp naar Vinea.nl/zozitdat.