ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoom eens in op de wereld om je heen. Microscoop klaar? Alles wat je ziet, ruikt en proeft bestaat uit moleculen. Leer hier wat atomen zijn!

Er zijn ontelbaar veel verschillende moleculen. Water bijvoorbeeld! Als je inzoomt op een watermolecuul, zie je extreem kleine balletjes: atomen. Er zijn 118 verschillende soorten atomen: de chemische elementen. Een watermolecuul bestaat uit twee waterstofatomen en één zuurstofatoom. Als je op het zuurstofatoom inzoomt, zie je drie verschillende onderdeeltjes: acht protonen, acht neutronen en acht elektronen. Elk chemisch element heeft een andere samenstelling van die onderdeeltjes. Een goudatoom is bijvoorbeeld groter dan water. Het heeft 79 protonen, 79 elektronen en 118 neutronen! Volg je het nog?