ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

De politie heeft zich, net als jij, gewoon aan de wet te houden. Maar toch rijdt de politie vaak door rood. Hoe zit dat? Lees het hier!

Mark: “De politie mag tot veertig kilometer per uur harder rijden dan normaal gesproken is toegestaan. Dat doen we natuurlijk alleen als het nodig is én het mag alleen als het veilig is. ‘Veel mensen vragen ons waarom we geen sirenes en blauw licht aanhebben. Maar soms is het heel onhandig om te rijden met sirenes, want als een boef ons hoort aankomen, dan gaat-ie er natuurlijk snel vandoor. Om iemand op heterdaad te kunnen betrappen, moeten we juist zo stil mogelijk aankomen. Is er een verkeersongeval geweest? Dan gaan de sirenes en de zwaailichten wel aan. Dan mag iedereen weten dat we eraan komen.”