ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Honden kunnen veel beter ruiken dan mensen! Dit komt omdat er op de neus van een hond een grotere oppervlakte is bedekt met cellen en zenuwen, dan bij mensen. Met deze zenuwen kunnen honden en mensen ruiken. Naast ruiken, reinigt je neus ook ingeademde lucht.

Vocht

In een neus zit vochtig slijmvlies. Als een hond inademt gaat de lucht langs het slijmvlies en wordt de lucht warm, vochtig en gereinigd. Omdat honden een groter slijmvlies hebben, ontstaat er ook meer vocht!

Kliertjes

In de neus van een hond zitten kliertjes die het vocht afgeven. Daarnaast komen de traanafvoerbuizen van een hond, niet zoals bij mensen uit bij hun ogen, maar vooraan zijn neus!

Door het vocht blijft de neus van de hond schoon en kan hij goed blijven ruiken!