Waterproef: Hoe stop je een leeglopende fles water?

WaterproefStel je prikt per ongelijk een gaatje in een plastic fles. Oeps! Hoe zorg je ervoor dat niet al het water uit de fles stroomt? Bekijk het filmpje voor het antwoord!

Draaien, draaien, draaien

De oplossing is heel simpel: gewoon de dop op de fles draaien! De fles kan namelijk alleen leegstromen als het water in de fles vervangen wordt door lucht. Oftewel er moet altijd iets nieuws bij, voordat er iets ouds weg kan. Door de dop op de fles te draaien kan er geen lucht bij en moet het water dus wel in de fles blijven. Eigenlijk heel logisch dus!
Zin in nog meer leuke proefjes? Klik dan hier!

Stel je vraag

Waarom lopen pinguïns zo raar? Hoe snel gaat een raket? Elke maand beantwoordt Zo Zit Dat vragen van lezers. Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze dan naar zozitdat@sanoma.com. Schrijf ook je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!

Dit artikel is geplaatst in Filmpjes, Proefjes, Stel je vraag.