10 x vieze baantjes

In Zo Zit Dat 10 vind je de vieste baantjes in de wetenschap. Zo ook die van de walvisonderzoeker. Is er ergens een walvis gestrand, dan gaan zij erop af. Wat er zo ontzettend vies is aan deze klus? Lees snel verder!

Rottende walvis

Als een walvis ergens strandt, rukken onderzoekers in rubberen pakken uit die precies weten wat ze moeten doen. Met vlijmscherpe, lange messen snijden ze eerst grote repen vlees van de rottende walvis. Zo leggen ze de organen bloot waarvan ze monsters nemen. De slimmeriken onderzoeken die monsters in het lab om de doodsoorzaak vast te stellen.

Walvisstank

Als ze weten hoe het dier gestrand is, kunnen ze misschien maatregelen nemen om andere walvissen dit lot te besparen. Dacht je dat de onderzoekers dan klaar waren met hun klus? Nadat ze de walvis hebben opgeruimd, is het tijd om zichzelf eens even flink onder handen te nemen. De lucht van de rottende walvis blijft namelijk nog dagen in hun haren en op hun huid zitten. Blugh!

Heb jij een zwakke maag? Dan wil je dit filmpje misschien liever overslaan!

Wil jij het artikel over vieze baantjes in de wetenschap niet missen? Koop Zo Zit Dat 10 dan nu in de winkel of klik op deze link.