ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zo Zit Dat beantwoordt de beste en leukste vragers van lezers. Deze keer: hoe oud worden zeehonden? En worden ze ouder in zeehondenopvangcentra?

Oud, ouder, oudst

De Nederlandse zeehonden in de Waddenzee worden ongeveer 25 jaar oud. Best oud! Maar de spartelaars in een dierentuin of in de zeehondenopvang, zoals Ecomare op Texel, houden het nóg langer uit. Soms wel 40 jaar!

Opvangcentrum

In een opvangcentrum wonen alleen zeehonden die niet voor zichzelf kunnen zorgen of ziek zijn. Meestal worden ze een tijdje verzorgd en vertroeteld door de dierenverzorgers, tot ze weer gezond zijn. Daarna worden ze weer vrijgelaten in zee. Want daar horen ze thuis.

Stel je vraag

Waarom lopen pinguïns zo raar? Hoe snel gaat een raket? Elke maand beantwoordt Zo Zit Dat vragen van lezers. Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze dan naar zozitdat@sanoma.com. Schrijf ook je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!

Soms houdt een zeehond het niet zo lang uit. Waarom niet? Je leest het in dit stuk.