ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Kunnen blinde mensen dromen? Dat is een knap lastige vraag. Zelfs de knapste koppen zijn er nog niet over uit!

Blinde mensen dromen

Mensen die niet blind geboren zijn, gebruiken hun herinneringen tijdens het dromen, net als mensen die wel kunnen zien. Dromen ze over een rode Ferrari dan is dat omdat ze die weleens hebben gezien. Mensen die blind zijn geboren kunnen over zoiets alleen fantaseren. Zij weten bijvoorbeeld niet hoe de kleur rood eruitziet, maar kunnen zich waarschijnlijk wel een voorstelling maken van een Ferrari. Wetenschappers hebben ontdekt dat blinde mensen in hun droom wel gebruikmaken van andere zintuigen. Dromen ze over appeltaart? Dan ruiken of proeven ze die in hun droom. Lekker!

Nachtmerries

Deense onderzoekers ontdekten dat blinde mensen gek genoeg wel vaker nachtmerries hebben dan mensen die goed kunnen zien. Zij denken dat dat komt omdat het leven van blinden lastiger en soms ook vervelender is. Voor hen is een leuk dagje weg een stuk ingewikkelder dan voor de meeste mensen. Sommige droom-deskundigen denken dat nachtmerries een oefening zijn om met vervelende situaties om te gaan. De nachtmerries van blinde mensen gaan vaak over verdwaald raken of hun hulphond verliezen. Situaties die mensen die goed zien minder vaak overkomen.

Stel je vraag

Waarom lopen pinguïns zo raar? Hoe snel gaat een raket? En waarom is poep bruin? Elke maand beantwoordt Zo Zit Dat vragen van lezers. Heb jij ook een knagende vraag? Stel hem aan Joost en wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!