Kunnen blinde mensen dromen? Dat is een knap lastige vraag. Zelfs de knapste koppen zijn er nog niet over uit!

Blinde mensen dromen

Mensen die niet blind geboren zijn, gebruiken hun herinneringen tijdens het dromen, net als mensen die wel kunnen zien. Dromen ze over een rode Ferrari dan is dat omdat ze die weleens hebben gezien. Mensen die blind zijn geboren kunnen over zoiets alleen fantaseren. Zij weten bijvoorbeeld niet hoe de kleur rood eruitziet. Maar wetenschappers hebben ontdekt dat ze in hun droom wel gebruikmaken van andere zintuigen. Dromen ze over appeltaart? Dan ruiken of proeven ze die in hun droom. Lekker!

Stel je vraag

Waarom lopen pinguïns zo raar? Hoe snel gaat een raket? En waarom is poep bruin? Elke maand beantwoordt Zo Zit Dat vragen van lezers. Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze dan naar zozitdat@sanoma.com. Schrijf ook je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!