Zon, zee, strand en heel veel schoonmaken alsjeblieft

Wad'n truck PieterburenHeb jij dit weekend zeeën van tijd? Dan is het tijd om de zee een handje te helpen. Er is op 10, 11 en 12 augustus namelijk een heleboel goeds te doen. Benieuwd wat? Lees snel verder.

Wad’n Truck

Jouw zee van een weekend begint op 10 augustus bij de Ikea in Groningen. Huh? Ja echt! Je vindt er namelijk de Wad’n truck van zeehondencentrum Pieterburen. In deze truck ontdek jij hoeveel je weet van plastic en doe je een virtual reality-toer met een echt VR-bril op je neus. Een keer raden waar die tour naartoe gaat. Heb je daarna nog zin in meer zee en zeehonden? Laat je ouders dan gelijk doorrijden naar Pieterburen. Want in de truck krijg je korting op je eerstvolgende bezoekje aan zeehondencentrum Pieterburen.

Beach Cleanup

Heb je dan nog niet genoeg zee gezien? Gelukkig maar, want tussen Scheveingen en Wassenaar is op zondag 12 augustus de Beach Cleanup. Hoewel je niet meer kunt meedoen aan de cleanup doordat het maximaal aantal deelnemers zich al heeft ingeschreven, is een bezoekje aan het eindprogramma zeker de moeite waard. De Beach Cleanup staat namelijk niet alleen in het teken van afval op het strand en in het water. Er wordt ook veel uitgelegd over een heel andere zeevervuiling: herrie onder water. Dat wordt bijvoorbeeld gemaakt wordt door boten en de aanleg van windmolenparken en  De herrie verstoort de communicatie tussen zeedieren als dolfijnen en windmolen. Ook maakt het de jacht voor hen veel moeilijker.

Wist je dat… lawaai zich onder water vier keer sneller verspreidt dan door de lucht?

Naar Wassenaar

Het eindprogramma begint om drie uur ’s middags bij Strandpaviljoen Sport in Wassenaar. Bij Het Reizende Walvisziekenhuis van SOS Dolfijn leer je daar heel veel over Walvissen. Ook ontdek je de gevaren van afval in de zee en herrie onder water. Voor je ouders is het ook een feestje, want acteur Egbert Jan Weebers is deze middag de dj van het strandpaviljoen. Kortom: voor het hele gezin is er heel veel leuks te doen en te lezen.

Vervelen? Mooi niet! Wil je meer weten over deze superzeetastische evenementen? Hier lees je meer over Wad’n truck van zeehondencentrum Pieterburen en meer lezen over de Beach Cleanup kan hier.

Dit artikel is geplaatst in Agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*