ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Om af te koelen staan flamingo’s vaak in het water. Oké, dat klinkt nog best logisch. Maar waarom doen ze dat op één poot?

Precies genoeg

Eigenlijk is het best simpel: flamingo’s doen dat omdat ze zo precies genoeg afkoelen. Zouden ze met twee poten in het water staan, dan zou dat afkoelen twee keer zo snel gaan en zouden ze het te koud krijgen.

Pootjebaden

Met hun ene poot in het water en hun andere tegen het lijf is het goed toeven voor de beesten. En om te zorgen dat die ene poot niet té koud wordt, wisselen ze hun stelten regelmatig af. Lekker pootjebaden!

Stel je vraag

Waarom lopen pinguïns zo raar? Hoe snel gaat een raket? En waarom is poep bruin? Elke maand beantwoordt Zo Zit Dat vragen van lezers. Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze dan naar zozitdat@sanoma.com. Schrijf ook je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!

Benieuwd hoe de flamingo aan z’n mooie, roze kleur komt? Ontdek in dit artikel wat voor soort make-up de vogel gebruikt!