ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Maori’s

In Zo Zit Dat 8  lees je alles over Maori’s. Zo ook over hun bijzondere rituelen als de haka. Tijdens deze dans maakten ze hun tegenstanders bang door indrukwekkende bewegingen, geluiden en gezichtsuitdrukkingen te maken. Nog steeds voeren veel sportteams deze angstaanjagende dans uit voorafgaand aan de wedstrijd. Zo maken ze behoorlijk wat indruk! 

Haka

Denk je een potje rugby gaat spelen, krijg je dit. Spelers sperren hun ogen open, steken hun tong uit, zakken door de knieën en roepen er hard bij. Behoorlijk angstaanjagend. In dit filmpje zie je de haka van het Nieuw-Zeelandse dames-rugbyteam. Of hun Engelse tegenstanders er erg van onder de indruk zijn, zullen we nooit weten. Maar dat het er stoer uitziet is zeker!

Benieuwd hoe de haka eruitziet als je ‘m met duizenden tegelijk doet? Behoorlijk indrukwekkend. Kijk zelf maar!