ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Als je fietst, blijf je vrijwel vanzelf overeind. Maar als je stilstaat lukt dat niet! Hoe kan dat eigenlijk?

Evenwicht

Dat heeft allemaal met je evenwicht te maken! Vergelijk het met een stok die je op je handpalm laat balanceren. Helt de stok naar links, dan schuift je hand ook die kant op, zodat de stok niet valt. Op de fiets gaat het net zo: jij bent de stok, je hand is de fiets.

Zo val je om!

Als je rijdt en je leunt ongemerkt naar links, corrigeer je dit door ook naar links te sturen. Zo schuift de fiets weer onder je billen! Maar als de fiets stilstaat, heb je geen vaart. En zonder vaart kun je ook niet bijsturen. Daarom val je om!

Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze dan naar zozitdat@sanoma.com. Schrijf ook je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!