ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Het huisje van een schildpad past altijd. Maar het dier groeit natuurlijk wel! Groeit het schild dan mee?

Schildpadden skelet

Het skelet van een schildpad zit knap in elkaar. In het ei klapt de ribbenkast van het kleine reptiel naar buiten. Dan heeft het schildpadje een soort stekels op zijn rug. Hiertussen groeit bot. Komt de kleine schildpad uit het ei? Dan is zijn schild af.

Hoorn

Omdat het schild van botten is gemaakt, groeit het gewoon mee! Over de botten zit een harde laag: hoorn. Van dat spul zijn jouw nagels en haar ook zijn gemaakt. Hoorn groeit ook. De schildpad kan dus nooit klem komen te zitten in zijn huis!

Heb jij ook een knagende vraag? Stuur deze dan naar zozitdat@sanoma.com. Schrijf ook je naam en leeftijd erbij. Wie weet zie je het antwoord terug in Zo Zit Dat!