ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Iedereen heeft weleens een verkoudheid te pakken. Dit gebeurt het vaakst in de wintermaanden. Word je alleen verkouden als het buiten koud en nat is?

Neusslijm
Als je verkouden bent, heb je een virus opgelopen. Je slijmvlies krijgt hier last van. Vooral de delen in je neus, voorhoofd en keel. Bij een virus gaat je slijmvlies hard aan het werk en raakt het opgezwollen. Je kunt hierdoor een loopneus, verstopte neus, hoestbui of keelpijn krijgen. Bah!

Strijdend leger
Een verkoudheid krijg je meestal als je lichaam een lage weerstand heeft. Je weerstand is een soort leger dat strijdt tegen alle bacteriën en virussen die je lichaam binnenkomen. In de winter is je weerstand vaak wat lager door de kou. Zo loop je sneller een virus op. Ook zit je in de winter vaker binnen in een afgesloten huis en dicht bij andere mensen. Als iemand naast je niest of hoest, is de kans groot dat jij het virus ook binnenkrijgt.

Verkouden
Je wordt dus verkouden van een virus en niet omdat het buiten koud is. Je kunt net zo goed in augustus verkouden worden. Maak je geen zorgen: meestal duurt je verkoudheid maar een week en het gaat vanzelf weer over. Gelukkig maar. Anders had je het hele jaar door zakdoekjes nodig. Hatsjie!