ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Vraag jij je af hoe een afstandsbediening werkt? Lees hier hoe met één druk op de knop alle informatie bij je televisie binnenkomt.

Infrarood
Aan de voorkant van elke afstandsbediening zit een lampje. Elke keer dat je een knop indrukt, knippert dit lampje een soort rood licht. Het stuurt nu een signaal naar de televisie. Tenzij je niet goed op je beeldscherm richt natuurlijk! Het lampje heeft een lichtstraal die je nauwelijks kunt zien. Deze straling noem je infrarood.

Codes
Met dit infrarode licht kan de afstandsbediening codes doorgeven. Voor elk knopje stuurt het lampje in je afstandsbediening een andere code naar je beeldscherm. Gelukkig begrijpt je televisie deze signalen. Alle knippercodes worden door het scherm omgezet in opdrachten. Stel: je wilt het geluid harder zetten. Als je op je afstandsbediening op de juiste knop drukt, gaat er een code naar het scherm. Je televisie begrijpt deze lichtcode en zet deze info om naar een opdracht. Het volume van de televisie zal nu omhoog gaan.

Soorten
Je hebt verschillende soorten afstandsbedieningen. Elk televisiemerk kan zijn eigen codes instellen. Elke afstandsbediening kan dus weer anders zijn. Hierdoor werkt niet elke afstandsbediening op jouw televisie!