ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Jij hebt thuis vast wel een sticker die ‘glow in the dark’ is! Maar hoe werkt dit?

Kleurstof
Glow in the dark-stickers worden ingesmeerd met verf. In deze verf zit een speciale lichtgevende kleurstof. De verf doet twee dingen met de sticker. Als er licht op de sticker schijnt, neemt de kleurstof dit licht op. De sticker is nu eigenlijk aan het opladen! Hij houdt het licht vast totdat het heel donker wordt. In het donker geeft de sticker juist zélf licht! Meestal heeft dit een groene kleur. Allemaal dankzij de kleurstof!

Tien jaar
Het hangt ervan af hoeveel kleurstof er in de verf op je sticker is gedaan. Hoe meer lichtgevende kleurstof, hoe langer de sticker licht geeft. De meeste glow in the dark-stickers houden het zelfs langer dan tien jaar vol! Je moet dan overdag wel de gordijnen opendoen, anders heeft de sticker geen licht om mee op te laden.

Zelf maken
Is een glow in the dark-sticker bij jou thuis uitgewerkt? Niet getreurd! De lichtgevende kleurstof is online te bestellen! Vraag je ouders om deze kleurstof met verf te mengen. Ook niet-lichtgevende voorwerpen kun je glow in the dark maken. Je kunt kiezen voor één kleur, maar ook voor verschillende. Zo kun je alles in huis licht laten geven! Cool!