ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Weet jij op welke kant een boterham met pindakaas valt als die op de grond valt? Doe dit proefje om er achter te komen!

Dit heb je nodig:
– Boterham
– Mes
– Pindakaas
– Theedoek
– Tafel

Wat moet je doen?
Smeer één kant van de boterham vol met pindakaas. Zorg dat over de hele boterham ongeveer evenveel pindakaas zit. Leg een theedoek op de grond, zodat de vloer niet vies wordt. Leg de boterham voor de helft over de rand van de tafel. Geef een tik tegen de boterham. De boterham valt… En?

Hoe kan dat?
De boterham valt door de zwaartekracht naar de grond. Je weet dat de boterham twee kanten heeft: de kant met pindakaas en de kant zonder pindakaas. De kant met pindakaas is zwaarder. Tijdens de val draait de boterham zich om met de zware kant naar beneden. Als je de boterham van een normale tafel laat vallen, kan de boterham zich maar een halve keer omdraaien. Dat betekent dat de boterham altijd op de besmeerde kant zal vallen.