ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Op 22 juni 2010 begonnen de Amerikaanse Isner en de Franse Mahut aan een tenniswedstrijd die twee dagen later pas afgelopen zou zijn…

John Isner en Nicolas Mahut stonden tijdens de 124e editie van het beroemde Engelse toernooi Wimbledon tegenover elkaar op het tennisveld. Nadat ze allebei twee sets hadden gewonnen, werd het te donker en werd de wedstrijd gestaakt.

De volgende dag begonnen de Amerikaan en de Fransman aan de beslissende vijfde set. Maar de twee waren zo aan elkaar gewaagd dat er maar geen einde aan kwam! Toen de zon weer onderging, stond het nog steeds gelijk: 59-59.

Op de derde dag lukte het een van de twee spelers eindelijk om twee punten achter elkaar te scoren. John Isner sleepte de overwinning binnen met een score van 70-68! In totaal duurde de wedstrijd elf uur en vijf minuten. Daarmee werd het de allerlangste tenniswedstrijd ooit. Pff!