ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Met een paar ingrediënten uit de keuken kun je zo je eigen lava maken. Doe het proefje!

Dit heb je nodig:
– Drinkglas
– Water
– Olijfolie
– Zout
– Rode of oranje voedingskleurstof

Wat moet je doen?
Vul het glas voor driekwart met water. Voeg vijf druppels voedingskleurstof toe. Schenk rustig wat olijfolie in het glas totdat er een laagje olie boven op het water blijft drijven en strooi er dan een theelepel zout overheen. De olijfolie zakt in bubbels naar beneden die door de kleurstof net op lava lijken!

Hoe kan dat?
Zonder het zout blijft de olie drijven omdat die lichter is dan water. Het zout is wel zwaarder dan ’t water en trekt een deel van de olie met zich mee naar beneden. Na een tijdje lossen een aantal zoutkorrels op in ’t water. De oliebubbels bewegen dan weer langzaam naar boven.