ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

In Nederland rijden de treinen op de meeste plekken niet harder dan 140 kilometer per uur. Dat is niets bij deze snelheidskampioen van het spoor!

De Shanghai Maglev Train in China is de snelste passagierstrein in de wereld. Binnen twee minuten na het opstarten, gaat deze zweeftrein al 350 kilometer per uur. En op zijn toppunt haalt-ie een snelheid van wel 431 kilometer per uur!

In Japan worden treinen getest die nog veel harder kunnen. De L0 Series-trein behaalde tijdens een testrit in 2015 een wereldrecord-snelheid van 603 kilometer per uur. Dat is meer dan dan vier keer zo snel als een auto op de Nederlandse snelweg. Wow!

Wist je dat de allereerste treinen niet veel harder gingen dan een fiets? Tegenwoordig zijn ze een stuk lastiger bij te houden!