ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Als een hond er een zooitje van heeft gemaakt in huis, kan hij ontzettend schuldig kijken. Maar voelt het dier dan eigenlijk wel echt schuld?

Stel je voor: je komt thuis en ziet dat je hond je halve schoen heeft opgegeten. Je wordt boos op hem en meteen hangt hij zijn oren naar beneden en hij kijkt je aan met zielige ogen. Je hond voelt zich duidelijk superschuldig over wat hij heeft gedaan. Of toch niet?

Volgens hondenkenners heeft je hond door dat je boos op hem bent. Dat hoort hij aan je stem en ziet-ie aan je lichaamstaal. Hierdoor voelt hij zich bang en gaat hij zich onderdanig gedragen. Maar dit betekent niet dat hij zich ook schuldig voelt over wat hij heeft gedaan. Honden reageren namelijk op precies dezelfde manier als hun baasje boos wordt zonder dat ze iets fout hebben gedaan!