ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Als je boven je hoofd een grijs wolkendek ziet, weet je dat het gaat regenen. Maar hoe komt het dat wolken van kleur veranderen?

Wolken bestaan uit honderden waterdruppeltjes die in de lucht hangen. De druppeltjes weerkaatsen het licht van de zon dat op ze schijnt. Als de druppels heel klein zijn en ver genoeg van elkaar af zweven, hebben de witte zonnestralen genoeg ruimte om door de wolken de grond te bereiken. De wolken zien er daardoor wit uit.

Maar als de druppels dicht op elkaar zitten, passen de zonnestralen er niet tussendoor. Het witte licht bereikt de grond dan niet. Hierdoor zien de wolken er vanaf de grond donker uit. Na een tijdje worden de aan elkaar geplakte druppels te zwaar en vallen ze als regen naar beneden!