ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Een reuzenpandabeerbaby wordt geboren als een klein, roze, kaal beestje van niet meer dan 140 gram. Een volwassen exemplaar weegt ongeveer 100 kilogram. Waarom zijn jongen van reuzenpanda’s zo klein?

Over waarom een babypanda zo klein is, zijn de meningen verdeeld. De meeste onderzoekers denken dat het aan ’t dieet van de moeder ligt. Reuzenpanda’s eten namelijk bijna alleen maar bamboe. In bamboe zitten niet zo veel voedingsstoffen. De voedingsstoffen die er wel inzitten, gebruikt de moederpanda vooral om moedermelk aan te maken. Wat overblijft, gaat naar de baby. Die groeit daarom niet zo hard. Daarom wordt het dier na 4 tot 5 maanden al geboren. Het kleine beestje groeit namelijk een stuk sneller door moedermelk!

Na twee maanden is een babypanda al twintig keer zo zwaar als bij de geboorte! Jonge panda’s blijven nog wel anderhalf jaar bij hun moeder, tot ze groot en sterk genoeg zijn om alleen verder te leven.