ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

paaseierenDe vraag van onze lezer luidde volledig: ‘Op school hebben wij elk jaar met Pasen een Paasontbijt. Alleen zijn de eitjes bijna altijd groen van binnen. Hoe kan dat? Bij mij thuis is dat nooit zo.’ Dank voor je vraag, Tim (10) uit Horst!

IJzer in je ei?!

In je eitje zitten allerlei materialen, waaronder zwavel- en ijzerdeeltjes. Bij het koken van je eitje ontstaat zwavelstof in het eiwit. Het eigeel bevat ijzer. Een chemische reactie tussen de zwavelstof en het ijzer zorgt voor de groene kleur, maar alleen als je je eitje net iets te lang kookt. Meestal zit het groen alleen aan de randen van je eierdooier, maar als het eitje langer dan een kwartier laat koken, kan de hele dooier wel eens groen uitslaan.

Is het ongezond?

Nee, het is niet schadelijk voor je gezondheid. Maar, het ziet er misschien wel iets minder lekker uit. Dank voor je leuke vraag, Tim!