ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

De leukste manier om te leren programmeren

Ben je nog een ontzettende newbie wat betreft programmeren? Word je al misselijk bij het zien van al die regels programmeercode? Leren programmeren is super belangrijk want steeds meer werk wordt gedaan door computers en die computers moeten natuurlijk geprogrammeerd worden. Daarom is een beetje programmeerkennis mega handig.

CodeCombat: Programmeren hoeft niet moeilijk te zijn

De website CodeCombat is een gamesite waar je een ‘Hero’ door allerlei spannende levels moet loodsen. Maar waar je normaal gesproken de pijltjestoetsen gebruikt mag je nu alleen maar programmeercode gebruiken om te bewegen. Bijvoorbeeld: hero.moveRight() laat je speler naar rechts (right) bewegen.

Dit maakt programmeren een stuk leuker!

CodeCombat: Programmeren hoeft niet moeilijk te zijn

CodeCombat spelen

Klik hier om CodeCombat te spelen. Je kunt je registreren maar dat hoeft niet persé.