ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dit proefje staat in het teken van de drie beroemde S’en: Skittles, scheikunde en spektakel. Dus maak even een half uurtje tijd vrij, stuur je ouders de deur uit, trommel wat vrienden op en ga aan de slag!

Wat heb je nodig?

– Een grote zak Skittles
– Een plat (rond) bord
– Een glas of kannetje water

Hoe ga je te werk?

Leg eerst de skittles in een cirkel aan de buitenrand van het bord. Giet dan het water midden in de cirkel en wacht héél even en zie wat er gebeurt!

Tadaa! Ziehier een prachtige Skittles-regenboog! Bij een groter bord duurt het langer tot de skittles tot het midden uitgelopen zijn. Bij supergrote borden halen ze soms het midden niet eens! Eet smakelijk, eeehh, veel succes met de proef!

Nog niet genoeg van al die snoepjes? Maak je eigen snoep!