ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

handleBoston Dynamics, de robotclub van Google’s moederbedrijf Alphabet, heeft een nieuwe robot onthuld die werkelijk doodeng is. De nieuwe robot van Boston Dynamics heet Handle en is de opvolger van de tweebenige Atlas-robot.

Lees ook: maak kennis met Atlas!

He will Handle it!

Deze nieuwe Handle heeft ook wieltjes gekregen en is nog flexibeler geworden. Hij kan razendsnel springen, van trappen afrijden en zich door moeilijk terrein voortbewegen. Handle kan snelheden tot 14,5 kilometer per uur bereiken en houdt het 24 kilometer vol op een opgeladen accu.

De robot is voorlopig nog alleen bedoeld voor onderzoeksdoeleinden, maar commerciële toepassingen liggen in het verschiet. Zo zou Handle bijvoorbeeld handig kunnen zijn als pakketten-sorteerder, omdat ‘ie dozen of objecten van wel 45 kilo kan tillen.

Dank Bright voor dit leuke onderwerp!