ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Kijk deze robots eens trots zijn. Samen zijn ze er in geslaagd om een knoop in een touwtje te leggen. ‘Leuk’ zul je denken, maar wat hebben we eraan? Voor een mens is een knoop leggen niet zo moeilijk, wij hebben hele fijne handen die heel geschikt zijn voor precisiewerk. Voor een robot is dit wat ingewikkelder, daarom is het belangrijk om ze goed te trainen.

Geprogrammeerd door padvinders

De padvinders die deze robot het strikken hebben aangeleerd moesten dit heel nauwkeurig doen. De robotarmen moeten dicht bij elkaar komen zonder elkaar aan te raken en ze moeten zich in allerlei rare bochten wringen. Wanneer je dit niet heel precies doet mislukt de knoop gegarandeerd. Het is dus best knap wat deze robots kunnen! Kijk maar eens naar onderstaand filmpje:

 

Via Hackaday