ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wat betekent dat slotje in je adresbalk?

Bij steeds meer websites zie je een slotje in de adresbalk verschijnen. En dat is maar goed ook, want dit betekent dat de website is beveiligd met een SSL-verbinding. Wat dit is en waarom het belangrijk is lees je hieronder.

Wat is een SSL-verbinding?

Een SSL-verbinding is een beveiligde verbinding tussen jouw computer en de website. Anderen kunnen niet meelezen met de informatie die jij uitwisselt met deze site. Ook kun je het certificaat bekijken zodat je zeker weet dat je met de juiste site te maken hebt.

Hoe herken ik een veilige SSL-verbinding?

Simpel:

  • Controleer in de adresbalk of het adres begint met https://
  • Controleer het slotje
  • Controleer goed de naam van de website (bijvoorbeeld www.abnamro.nl en niet www.abnanro.nl)
  • Controleer het SSL Certificaat en of deze door een betrouwbare partij aan de juiste website is gegeven

Waarom is het belangrijk?

Een goed beveiligde website is vooral belangrijk wanneer je gevoelige informatie uitwisselt. Denk aan webshops, sociale media en internetbankieren. Je wil niet deze gegevens in handen komen van criminelen of dat ze toegang krijgen tot jouw accounts. Controleer dus altijd of een webshop of andere site waar je gegevens achterlaat gebruik maakt van een veilige verbinding (https:// en een slotje) en of het adres van de website klopt.

 

Via SSL.nu