ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Web & App: Deze website laat je ervaren hoe iemand met dyslexie leest

Een Amerikaanse jongen vroeg aan een vriendin met dyslexie hoe het voor haar is om te lezen. Dyslexie betekent letterlijk ‘niet kunnen lezen’. Ze gaf aan dat ze wel kan lezen maar dat het haar veel moeite kost. Ze vertelde dat het bij haar lijkt alsof de letters dansen en rond springen. Het bracht de jongen op het idee om dit na te bootsen met Javascript.

Zo leest iemand met dyslexie

Deze site is geen wetenschappelijke uitleg over dyslexie maar het geeft je wel een idee hoe moeilijk het is om een tekst te lezen wanneer de letters alle kanten op springen. Probeer de tekst maar eens helemaal te lezen, hoe voel je je nu? Vermoeid?

Doe de test

Klik hier voor de originele Engelse tekst

Meer over Dyslexie

Klik hier om meer te lezen over dyslexie